⇒ Попередня

Новини

02 березня 2023

Консультативна допомога бізнесу щодо відповідності нехарчової продукції вимогам Технічних регламентів.

Фахівці відділу ринкового та метрологічного нагляду ГУ Держпродспоживслужби в м. Києві 01.03.2023 здійснили інформаційне відвідування магазинів «Family» та «Varus» у ТЦ «Академ Сіті» за адресою: м. Київ, просп. Академіка Паладіна, 16. 

Мета візиту - консультативна допомога бізнесу для усунення невідповідності нехарчової продукції вимогам Технічних регламентів, що у свою чергу сприятиме захисту прав споживачів. 

Разом з наданням роз’яснень законодавства про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції, представників суб’єктів господарювання проконсультували з питань приведення нехарчової продукції у відповідність вимогам Технічним регламентам, які розповсюджуються на неї, а саме: 
«Технічного регламенту з електромагнітної сумісності обладнання», 
«Технічного регламенту низьковольтного електричного обладнання»,
«Технічного регламенту мийних засобів», 
«Технічного регламенту обмеження використання деяких небезпечних речовин в електричному та електронному обладнанні»,
«Технічного регламенту безпечності іграшок». 

Наведемо кілька прикладів, коли при огляді продукції були виявлені невідповідності. Зокрема, у магазині «Family»:
1. Мультимейкер Ardesto SM-H400S – На електрообладнанні відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси. 
2. Мультимейкер Adler AD 311 – На електрообладнанні відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси На електрообладнанні відсутній знак відповідності технічним регламентам. 
3. Блендер Kamille – На електрообладнанні відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси На електрообладнанні відсутній знак відповідності технічним регламентам. 
4. Електрочайник Kamille КМ-1718В – На електрообладнанні відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси.
5. Електричний ланчбокс – На електрообладнанні відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси На електрообладнанні відсутній знак відповідності технічним регламентам. Також, відсутня інструкція з експлуатації.
6. Блендер погружний Eisen МБТ ЕВР-300W  – На електрообладнанні відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси.
7. Плед KOLOCO + іграшка, 8515-34 – На іграшці відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси. На іграшці відсутній знак відповідності технічним регламентам. На іграшці відсутнє попередження та вікові обмеження.
8. Плед KOLOCO + іграшка «Фруктики», 9527-1 – На іграшці відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси. На іграшці відсутній знак відповідності технічним регламентам. На іграшці відсутнє попередження та вікові обмеження.

У магазині «Varus»:
1. Іграшка м’яка Ведмедик з золотом, 21 TOY1359  – На іграшці відсутнє попередження та вікові обмеження.
2. Іграшка м’яка Ведмедик з бантом, 22OTO455  – На іграшці відсутнє попередження та вікові обмеження.
3. Іграшка м’яка Киця у вбранні, 21EX2221  – На іграшці відсутнє попередження та вікові обмеження.
4. Машинка джип – На іграшці відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси. На іграшці відсутній знак відповідності технічним регламентам. На іграшці відсутнє попередження та вікові обмеження.
5. Іграшка Перевертень – На іграшці відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси. На іграшці відсутній знак відповідності технічним регламентам. На іграшці відсутнє попередження та вікові обмеження.
6. Антистрес Собачка з піском – На іграшці відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси. На іграшці відсутній знак відповідності технічним регламентам. На іграшці відсутнє попередження та вікові обмеження.
7. Формочка для піску – На іграшці відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси. На іграшці відсутній знак відповідності технічним регламентам. На іграшці відсутнє попередження та вікові обмеження.

Фахівці ГУ Держпродспоживслужби в м. Києві поінформували представників суб’єктів господарювання про усі виявлені недоліки і необхідність їх якнайшвидшого усунення.