⇒ Попередня

Новини

01 березня 2023

Консультативна допомога бізнесу щодо відповідності нехарчової продукції вимогам Технічних регламентів.

Фахівці відділу ринкового та метрологічного нагляду ГУ Держпродспоживслужби в м. Києві 28 лютого здійснили інформаційне відвідування магазину «Comfy» у ТК «Аркадія» за адресою: м. Київ, вул. Борщагівська, 154А та магазину № 12 Мережа магазинів «Все від 10 грн» за адресою: м. Київ, вул. Гетьмана, 10/37. 

Мета візиту - консультативна допомога бізнесу для усунення невідповідності нехарчової продукції вимогам Технічних регламентів, що у свою чергу сприятиме захисту прав споживачів. 

Разом з наданням роз’яснень законодавства про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції, представників суб’єктів господарювання проконсультували з питань приведення нехарчової продукції у відповідність вимогам Технічним регламентам, які розповсюджуються на неї, а саме: 
«Технічного регламенту з електромагнітної сумісності обладнання», 
«Технічного регламенту низьковольтного електричного обладнання»,
«Технічного регламенту мийних засобів», 
«Технічного регламенту обмеження використання деяких небезпечних речовин в електричному та електронному обладнанні». 

Наведемо кілька прикладів, коли при огляді продукції були виявлені невідповідності. 

Зокрема, у магазині «Comfy»:
1. Телевізор Nokia 32HNE32GV210 – На електрообладнанні відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси. На електрообладнанні відсутній знак відповідності технічним регламентам. Енергетична етикетка не закріплена на зовнішньому боці або кришці приладу.
2. Телевізор Blaupunkt 32HB5000 – Енергетична етикетка не закріплена на зовнішньому боці або кришці приладу.
3. Холодильник Gorenje NS9FSWD – Енергетична етикетка не закріплена на зовнішньому боці або кришці приладу.
4. Холодильник Vestfrost CW286WB – Енергетична етикетка не закріплена на зовнішньому боці або кришці приладу.
5. Холодильник Whirpool W7X820OX – Енергетична етикетка не закріплена на зовнішньому боці або кришці приладу.
6. Посудомийна машина Bosch SPV2IKX10K – Енергетична етикетка не закріплена на зовнішньому боці або кришці приладу.
7. Тепловентилятор Rowenta SO2210F0 – На електрообладнанні відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси.
8. Тепловентилятор Kumtel LX6331 – На електрообладнанні відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси. На електрообладнанні відсутній знак відповідності технічним регламентам.
9. Обігрівач інфрачервоний Ufo eco mini 1500W – На електрообладнанні відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси. На електрообладнанні відсутній знак відповідності технічним регламентам.
10. Вертикальний відпарювач ручний Aeno GS2 – На електрообладнанні відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси.

У магазині № 12 ММ «Все від 10 грн»:
1. Машинка для прибирання ковтунців Yu Xin YX5880 – На електрообладнанні відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси. На електрообладнанні відсутній знак відповідності технічним регламентам.
2. Іграшка машинка інерційна Ретро жовта – На іграшці відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси. На іграшці відсутній знак відповідності технічним регламентам. На іграшці відсутнє попередження про вікові обмеження.
3. Іграшка машинка інерційна Rusteze95 Тачки – На іграшці відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси. На іграшці відсутній знак відповідності технічним регламентам. На іграшці відсутнє попередження про вікові обмеження.
4. Іграшка машинка інерційна Ретро фіолетова – На іграшці відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси. На іграшці відсутній знак відповідності технічним регламентам. На іграшці відсутнє попередження про вікові обмеження.
5. Конструктор Військовий транспорт вид 7 – На іграшці відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси. На іграшці відсутній знак відповідності технічним регламентам. На іграшці відсутнє попередження про вікові обмеження.
6. Конструктор 11192 – На іграшці відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси. На іграшці відсутній знак відповідності технічним регламентам. На іграшці відсутнє попередження про вікові обмеження.
7. Конструктор 11193 – На іграшці відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси. На іграшці відсутній знак відповідності технічним регламентам. На іграшці відсутнє попередження про вікові обмеження.
8. Електричний чайник Maestro MR033 – На електрообладнанні відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси.
9. Подовжувач 3m на 3 розетки – На електрообладнанні відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси. На електрообладнанні відсутній знак відповідності технічним регламентам.
10. Паяльник 65Вт з мідним жалом – На електрообладнанні відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси. На електрообладнанні відсутній знак відповідності технічним регламентам.

Фахівці ГУ Держпродспоживслужби в м. Києві поінформували представників суб’єктів господарювання про усі виявлені недоліки і необхідність їх якнайшвидшого усунення.