⇒ Попередня

Новини

24 лютого 2023

Консультативна допомога бізнесу щодо відповідності нехарчової продукції вимогам Технічних регламентів.

Фахівці відділу ринкового та метрологічного нагляду ГУ Держпродспоживслужби в м. Києві 22 лютого здійснили інформаційне відвідування БС «Олді» за адресою м. Київ, вул. Гарматна, 7.

Мета візиту - консультативна допомога бізнесу для усунення невідповідності нехарчової продукції  вимогам Технічних регламентів, що у свою чергу сприятиме захисту прав споживачів.

Разом з наданням роз’яснень законодавства про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції, представників суб’єктів господарювання проконсультували з питань приведення нехарчової продукції у відповідність вимогам Технічним регламентам, які розповсюджуються на неї, а саме:
«Технічного регламенту з електромагнітної сумісності обладнання»,
«Технічного регламенту низьковольтного електричного обладнання»,
«Технічного регламенту мийних засобів»,
«Технічного регламенту обмеження використання деяких небезпечних речовин в електричному та електронному обладнанні».

Наведемо кілька прикладів, коли при огляді продукції були виявлені невідповідності.
1. Подовжувач Electralock – На електрообладнанні відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси. На електрообладнанні неналежно застосований знак відповідності технічним регламентам.
2. Сендвічниця Liberton LSM7510 – На електрообладнанні відсутня інформація про імпортера, а саме його найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактна поштова адреса. На електрообладнанні неналежно застосований знак відповідності технічним регламентам.
3. Вафельниця First FA53054 – На електрообладнанні відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси.
4. Тостер First FA53683 – На електрообладнанні відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси.
5. Соковижималка для цитрусових Gorenje CJ40W – На електрообладнанні відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси.
6. Чайник електричний First FA54058 – На електрообладнанні відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси.
7. Тепловентилятор Eurolamp AF901 – На електрообладнанні відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси. На електрообладнанні відсутній знак відповідності технічним регламентам.
8. Обігрівач інфрачервоний Kumtel LX2832 – На електрообладнанні відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси. На електрообладнанні відсутній знак відповідності технічним регламентам.
9. Зарядний пристрій Remax RPU70 – На електрообладнанні відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси. На електрообладнанні відсутній знак відповідності технічним регламентам.
10. Розетка адаптер Electraline RXFRP0806183 – На електрообладнанні відсутній знак відповідності технічним регламентам.

Фахівці ГУ Держпродспоживслужби в м. Києві поінформували представників суб’єктів господарювання про усі виявлені недоліки і необхідність їх якнайшвидшого усунення.