⇒ Попередня

Новини

21 лютого 2023

Інформуємо про позапланові заходи державного нагляду (інспектування) операторів ринку, які здійснюють господарську діяльність з обігу харчових продуктів у закладі громадського харчування.

Заходи відбулися у зв’язку із отриманням від Державної установи "Київський міський центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України" інформації про реєстрацію спалаху гострої кишкової інфекції/сальмонельозу (захворіло п’ять осіб), пов’язаного із вживанням 10.02.2023 страв у закладі громадського харчування «Альпака» за адресою: м. Київ, Голосіївський район, м. Київ, вул. Жилянська, 43-Б літера А.

При інспектуванні 16.02.2023 Головним управлінням Держпродспоживслужби в м. Києві встановлені численні порушення законодавства про харчові продукти.

До операторів ринку Головним державним інспектором прийнято Рішення про тимчасове припинення виробництва та/або обігу харчових продуктів, складено Приписи про усунення порушень вимог законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин та Протоколи про порушення Закону України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин», законодавства про харчові продукти та корми.

Стан виконання розпорядчих документів на контролі Головного управління Держпродспоживслужби в м. Києві.