⇒ Попередня

Новини

06 лютого 2023

Інформація щодо спалаху захворювання на сальмонельоз

Головне управління Держпродспоживслужби в м. Києві інформує, що станом на 06.02.2023 відповідно до інформацій Державної установи "Київський міський центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України" у Шевченківському районі м. Києва зареєстровані шість випадків захворювання на гостру кишкову інфекцію, у тому числі чотири підтверджені випадки сальмонельозу серед споживачів харчової продукції, виготовленої у закладі громадського харчування кафе «Honey» за адресою: м. Київ, вул. Ярославів Вал, 20 («літера А»).

Встановлено, що 24 та 25 січня 2023 захворілі у кафе «Honey» вживали готові страви, до складу яких входили яйця з неповною термічною обробкою: «Яйце Башот», «Яйце Бенедикт». Всі захворілі дорослі, у тому числі четверо перебували на стаціонарному лікуванні.

З 01.02.2023 Головним управлінням Держпродспоживслужби в м. Києві на підставі підтвердженого звернення фізичної особи про захворювання проводився позаплановий захід державного нагляду (інспектування) оператора ринку, який впроваджує господарську діяльність у зазначеному закладі громадського харчування.

При інспектування встановлено численні порушення законодавства про харчові продукти.

З метою усунення виявлених порушень, Головним державним інспектором прийнято Рішення про тимчасове припинення виробництва та/або обігу харчових продуктів на потужності терміном на десять робочих днів для усунення оператором ринку загрози для життя та/або здоров’я людей. На суб’єкт господарювання складено Протокол про порушення Закону України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин», законодавства про харчові продукти та корми.