⇒ Попередня

Новини

08 листопада 2021

У Києві порушують карантинні заходи кілька приватних закладів освіти

Робочі групи у складі спеціалістів Головного управління Держпродспоживслужби в м. Києві, районної у місті Києві державної адміністрації, Національної поліції, Муніципальної охорони щоденно здійснюють контроль  дотримання карантинних заходів у столиці. У результаті встановили, що ТОВ "Ліко-школа" м. Київ, вул. Композитора Мейтуса, 5а, "Новопечерська школа" – вул. Михайла Драгомирова, 9б та заклад освіти ТОВ «Навчально-виховальний комплекс «Мідгард» – Загальноосвітня школа I-III ступенів – дитячий садочок», за адресою проспект Академіка Глушкова,1 корп.17 не організували освітній процес у дистанційному режимі з 1 листопада 2021року. Хоч такі вимоги містить Постанова КМУ від 9 грудня 2020р. №1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» та п.5 протокол Постійної комісії з питань ТЕБ та НС КМДА від 28.10.2021 №68.

Зазначені заклади продовжували допускати відвідувачів, зокрема,  здобувачів освіти у свої приміщення та проводити навчальний процес у очному режимі.


За результатами контролю на уповноважених осіб усіх згаданих закладів складені адміністративні протоколи за частиною 1 ст. 44.3 Кодексу України про адміністративні правопорушення – порушення правил щодо карантину людей. Протоколи будуть скеровані до суду, за порушення передбачено відповідальність посадових осіб від 2 до 10 тис. неоподаткованих мінімумів доходів громадян (від 34 000 до 170 000 грн). Остаточний розмір штрафу визначить суд.

Також повідомлено Національну поліцію України щодо ознак кримінального порушення за ст. 325 Кримінального Кодексу України  «Порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним хворобам та масовим отруєнням», оскільки такі порушення визначених обмежувальних протиепідемічних заходів на період карантину можуть сприяти поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19 серед відвідувачів закладу – мешканців Києва та гостей столиці.