⇒ Попередня

Новини

22 листопада 2022

Інформуємо про виявлення плісняви у соняшниковому шроті після екстракції, що експортувався з України – повідомлення RASFF

Інформуємо про виявлення плісняви у соняшниковому шроті після екстракції, що експортувався з України (виробник: ПП «Оліяр», вул. Шашкевича, 36, село Ставчани, Львівська обл., 81118; експортер: ТОВ «ПРОМВАГОНТРАНС» провулок Запечерний, 2, м. Київ, 01015) до Польщі (імпортер: WIST Sp. z o.o., Poland).  Інформацію отримано у повідомленні системи RASFF від 13 жовтня 2022 року № 2022.5967.

Відповідно до частини 4 статті 9 Закону України «Про безпечність та гігієну кормів» , якщо оператор ринку вважає або має підстави вважати, що корми, які він ввіз (переслав) на митну територію України, виробив, переробив або обіг яких здійснює, не відповідають вимогам законодавства про корми, він негайно розпочинає процедуру вилучення цих кормів з обігу та не пізніше двох робочих днів після виявлення невідповідності письмово інформує компетентний орган про таку невідповідність та вжиті ним заходи для запобігання виникненню ризиків для тварин.

Якщо такі корми могли потрапити до інших операторів ринку та/або кінцевого користувача, оператор ринку інформує інших операторів ринку та/або кінцевих користувачів про причини їх вилучення, а у разі необхідності відкликає корми, якщо застосування інших заходів є недостатнім для досягнення прийнятного рівня захисту здоров’я тварин.