⇒ Попередня

Новини

09 вересня 2022

Повідомлення про незадекларований мигдаль у шоколадно - горіховій пасті

Інформуємо стосовно виявлення незадекларованого мигдалю у шоколадно-горіховій пасті «Spred Up Choco Duo Hazelnuts», що експортувався з Німеччини (постачальник: Natra Malle/All Crump, Belgium; імпортер: Buying International Group SPAR B.V. (BIGS), Netherland) до України (отримувач: Spar International B.V. – гуманітарна допомога), згідно інформаційного повідомлення, отриманого по системі швидкого оповіщення щодо харчових продуктів та кормів (RASFF) від 29 серпня 2022  № 2022.4963-fup3.

Відповідно до частини 3 статті 20 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» (надалі – Закон), якщо оператор ринку вважає або має підстави вважати, що харчові продукти, які він ввіз (переслав) на митну територію України, виробив, переробив або обіг яких здійснює, не відповідають вимогам безпечності, він негайно розпочинає процедуру вилучення цих харчових продуктів з обігу та у строк не більше двох робочих днів письмово інформує про виявлену невідповідність компетентний орган. Якщо такі харчові продукти могли потенційно потрапити до споживача, оператор ринку інформує споживачів про причини їх вилучення та у разі потреби відкликає харчові продукти, якщо застосування інших заходів є недостатнім для досягнення прийнятного рівня захисту здоров’я споживачів.

Про вжиті заходи щодо подальшого поводження з вказаним харчовим продуктом необхідно повідомити Головне управління Держпродспоживслужби в м. Києві протягом двох днів. 

Попереджаємо операторів ринку про відповідальність за порушення законодавства про харчові продукти відповідно до статті 65 Закону України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров'я та благополуччя тварин».

Шановні споживачі! У разі виявлення вказаного харчового продукту, повідомляйте Головне управління Держпродспоживслужби в м. Києві за телефоном - (044) 486-95-85 або електронною адресою: info@kyiv-dpss.gov.ua.