⇒ Попередня

Новини

22 серпня 2022

Про стан забруднення атмосферного повітря у Києві 22 серпня

КМДА попередила киян і гостей столиці, що сьогодні 22 серпня станом на 15:00 спостерігалося погіршення якості повітря. Зокрема, було зафіксовано наближення до гранично допустимої концентрації зважених часток (пилу). Джерело утворення пилу знаходиться за територіальними межами міста Києва. Підвищення концентрації відбувається за рахунок переміщення повітряними масами пилу з південно-східного напрямку.

Про це повідомляє Управління екології та природних ресурсів КМДА.

На лівому березі вміст зважених часток складав 392 мкг/м3, на правому – 339 мкг/м3 (гранично допустима концентрація – 500 мкг/м3). Перевищення ГДК решти забруднюючих речовин, за якими здійснюються спостереження (оксид та діоксид азоту, оксид сірки, озон, формальдегід, оксид вуглецю, сірководень), не виявлено. Радіаційний фон перебуває в межах норми.

Погіршення амосферного повітря пов‘язане з атмосферними умовами.

Тим часом, станом на 18:00 за даними ДУ "Київський міський центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України", який проводить дослідження атмосферного повітря в житловій забудові Києва, перевищення граничнодопустимих максимально разових концентрацій шкідливих речовин не реєструвалися.

Дані по атмосферному повітрю Києва у точках:
вул. Григоровича-Барського, 7  -
Азоту діоксид -  0,03 мг/куб.м;
Вуглецю оксид- 0,5 мг/куб.м.;
Ангідрид сірчистий- 0,1 мг/куб.м.
В нормі.

вул.Данькевича, 4,
концентрація вуглецю оксиду - 0,6 мг/куб.м.
В нормі.

вул. Щербаківського, 72.
Азоту діоксид -  0,03 мг/куб.м.
Вуглецю оксид- 0,7 мг/куб.м.
Ангідрид сірчистий- 0,1 мг/куб.м.
В нормі.

Моніторинг продовжується.

Дотримуйтеся рекомендацій КМДА.