- не утримання потужності в чистоті та належному стані;
- відсутність захисту від будь-якого забруднення, зокрема від шкідників та гризунів;
- відсутність засобів для підтримання належної особистої гігієни;
- поверхні (включно з поверхнею обладнання), що контактують з харчовими продуктами, не відповідають основним вимогам: утримання в непошкодженому стані, легко чистяться та дезінфікуються, зроблені з гладких, нержавіючих, нетоксичних, придатних до миття матеріалів;
- немає забезпечення гарячою та/або холодною питною водою в необхідній кількості;
- відсутність належних засобів для гігієнічного зберігання небезпечних та/або неїстівних речовин і відходів (рідких або твердих), а також засобів для їхнього зберігання та подальшого поводження та/або відповідного договору щодо їхньої утилізації (знищення);
- відсутність належних засобів для підтримання температури, необхідної для зберігання харчових продуктів, та її контролю;
- не забезпечено розміщення харчових продуктів таким чином, щоб максимально знизити ризик їхнього забруднення.
Нагадаємо, моніторинг безпечності та якості харчових продуктів тваринного і рослинного походження триває відповідно до протоколів Постійної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Київської міської державної адміністрації від 21.06.2022 № 26, від 05.07.2022 № 30.