⇒ Попередня

Новини

25 липня 2022

Про результати перевірки стану води на пляжах у м.Києві

Головне управління Держпродспоживслужби в м. Києві рекомендує не купатися у зв’язку з невідповідністю показників води водних об’єктів санітарним нормам на пляжах «Венеція», «Веселка», «Дитячий», «Золотий», «Молодіжний», «Передмістна Слобідка», «Райдуга», «Тельбін», «Центральний», «Троєщина», «Чорторий»,  «Галерний», «Вербний», «Пуща Водиця», а також у місцях (зонах) відпочинку «Біла», «Наталка», «Верхня», «Синєозерна», «Голуба», «Редьчина».

Повідомляємо про  результати санітарно-мікробіологічних та санітарно-хімічних досліджень проб води водойм у місцях масового відпочинку населення на водних об’єктах Києва, де можливий відпочинок із купанням (далі - пляжі) - «Венеція», «Веселка», «Дитячий», «Золотий», «Молодіжний», «Передмістна Слобідка», «Райдуга», «Тельбін», «Центральний», «Троєщина», «Чорторий»,  «Галерний», «Вербний», «Пуща Водиця» та в місцях (базах) масового відпочинку населення на водних об’єктах Києва, де можливий відпочинок без купання – «Біла», «Наталка», «Верхня», «Редьчина», «Синєозерна», «Голуба». 

Досліджені проби води водних об’єктів не відповідають вимогам Гігієнічних нормативів якості води водних об’єктів для задоволення питних, господарсько-побутових та інших потреб населення, затверджених наказом Міністерства охорони здоров’я України від 02 травня 2022 року №721 та Державних санітарних правил планування та забудови населених пунктів, затверджених наказом Міністерства охорони здоров’я України від 19 червня 1996 року №173. 

Проби води перевірялися за такими показниками: 

запахи - вода не повинна набувати невластивих їй запахів інтенсивністю більше одного балу, які виявляються безпосередньо; 

водневий показник (рН) - не повинен виходити нормативне значення на межі 6,5 - 8,5; 

лактозопозитивні кишкові палички (ЛКП) -  не більше 5000/дм3.

Дослідження проводили в рамках виконання Протоколу доручень, напрацьованих під час наради з питань забезпечення безпеки населення під час відпочинку на водних об’єктах м. Києва (КМДА; реєстр. №003-11 від 23.05.2022) – відбір проводився 04-06.07.2022 Державною установою «Київський міський центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України».

Нагадаємо, у Києві офіційно не відкривали пляжний сезон цього року.