Гострі кишкові інфекції (ГКІ) – це група захворювань, збудниками яких можуть бути бактерії, віруси або паразити. Один із найпоширеніших шляхів передачі таких інфекцій – через воду.
Зараження може відбутися під час вживання неякісної або забрудненої води, а також при використанні її для приготування їжі, миття посуду, овочів і фруктів.
Як вода може передавати інфекцію?
Рекомендації для профілактики
Орієнтовна норма рідини в день для дорослої людини становить 4% від загальної маси тіла. Тобто для людини вагою 70-75 кг цей показник становитиме 2800 – 3000 мл/день. Це не лише вода, а й рідина, яку ми отримуємо з їжею. (джерело: сайт МОЗ України: https://surl.lu/ccjvst).
Пам’ятайте!
Профілактика кишкових інфекцій – це ваша особиста відповідальність. Дотримання елементарних санітарно-гігієнічних правил рятує життя.
