⇒ Попередня

Новини

26 листопада 2025

Сучасні технології ферментації: безпечна утилізація побічних продуктів тваринного походження не призначених для споживання людиною

?На чолі із заступником Міністра економіки, довкілля та сільського господарства Тарасом Висоцьким минулого тижня Голова Держпродспоживслужби Сергій Ткачук разом із командою служби відвідали СТОВ «Агрофірма Маяк» на Черкащині. Мета візиту – наочно побачити, як сучасні ферментаційні установки перетворюють відходи тваринництва на безпечні та корисні ресурси.

На підприємстві працює система з ферментації побічних продуктів тваринного походження не призначених для споживання людиною, яка переробляє органічні відходи – від мертвих тварин і обрізків до кісток – без запаху та шкідливих викидів.

?«Це перший крок до масштабного впровадження європейських стандартів утилізації відходів тваринного походження в українському агробізнесі. Якщо подібні установки запровадити на багатьох великих фермах, ми не просто вирішимо екологічну проблему, а отримаємо мільйони тонн органічного добрива — що підвищить родючість ґрунтів і зменшить потребу в хімічних добривах», - підкреслив Сергій Ткачук.

?Детальніше: https://bit.ly/3KmFtpB