На чолі із заступником Міністра економіки, довкілля та сільського господарства Тарасом Висоцьким минулого тижня Голова Держпродспоживслужби Сергій Ткачук разом із командою служби відвідали СТОВ «Агрофірма Маяк» на Черкащині. Мета візиту – наочно побачити, як сучасні ферментаційні установки перетворюють відходи тваринництва на безпечні та корисні ресурси.
На підприємстві працює система з ферментації побічних продуктів тваринного походження не призначених для споживання людиною, яка переробляє органічні відходи – від мертвих тварин і обрізків до кісток – без запаху та шкідливих викидів.
«Це перший крок до масштабного впровадження європейських стандартів утилізації відходів тваринного походження в українському агробізнесі. Якщо подібні установки запровадити на багатьох великих фермах, ми не просто вирішимо екологічну проблему, а отримаємо мільйони тонн органічного добрива — що підвищить родючість ґрунтів і зменшить потребу в хімічних добривах», - підкреслив Сергій Ткачук.
Детальніше: https://bit.ly/3KmFtpB

