⇒ Попередня

Новини

07 липня 2022

Забезпечення населення Києва якісною та безпечною питною водою

24 червня відбулося засідання Постійної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) про стан забезпечення населення міста Києва якісною та безпечною для здоров‘я людини питною водою в умовах воєнного стану.

Джерелами водопостачання  Києва є поверхневі джерела - річки Дніпро та Десна, а також підземна вода - артезіанська вода юрського та сеноманського водоносних горизонтів. 

Якість води річок Дніпро та Десна протягом повеневого періоду значно погіршилась, і такі її показники якісного складу, як забарвленість, перманганатна окиснюваність та залізо, підвищуються. За результатами аналізу зазначених показників якості питної води протягом останніх 10 років так станом на 2022 рік вони збільшились на 18-22%.

За таких умов з метою дотримання ДСанПІН 2.2.4-171-10 для очищення та знезараження питної води на очисних водопровідних спорудах ПрАТ «АК Київводоканал» застосовуються високі дози реагентів, а саме сульфату алюмінію, що своєю чергою призводить до збільшення залишкового алюмінію у водопровідній мережі.

Було вирішено Головному управлінню Держпродспоживслужби в м. Києві, Державній установі «Київський міський ЦКПХ МОЗ» та Приватному акціонерному товариству «АК Київводоканал» забезпечити проведення поточних та контрольних лабораторних досліджень води питної централізованого водопостачання та артезіанських свердловин на території міста Києва за бактеріологічними та фізико-хімічними показниками
 
Повний протокол засідання додається.