З метою виконання вимог Всесвітньої організації охорони здоров’я тварин (ВООЗТ) для отримання статусу України, як країни з контрольованим ризиком щодо ГЕ ВРХ.
Під час вітального слова Олег Осіян, перший заступник Голови Держпродспоживслужби, зазначив: «Отримання Україною статусу, як країни з контрольованим ризиком щодо ГЕ ВРХ, відкриє нові можливості для міжнародної торгівлі тваринами та продуктами тваринного походження, оскільки це дозволить розпочати процедуру підготовки до експорту української яловичини до інших країн».
Також, Володимир Кустуров, заступник Голови Держпродспоживслужби, Головний державний ветеринарний інспектор України, підкреслив: «Держпродспоживслужба працює над удосконаленням системи контролю за хворобами тварин, зокрема щодо ГЕ ВРХ. Оцінка ризиків дає можливість проаналізувати ефективність вже впроваджених заходів контролю та ідентифікувати складові моніорингу за ГЕ ВРХ, які потребують підсилення чи оновлення відповідно до вимог ВООЗТ».
Оцінка ризиків проводилась робочою групою експертів сформованою з членів наукових експертних груп з оцінки ризиків Держпродспоживслужби (НЕГОР), а також за підтримки експертів європейського проєкту EU4SaferFood.
Детальніше: https://bit.ly/4nsvSei
