⇒ Попередня

Новини

22 жовтня 2025

Підсумки роботи Головного управління Держпродспоживслужби в м. Києві за 9 місяців 2025 року

Під головуванням  начальника Головного управління Держпродспоживслужби в м. Києві Анатолія Катеренчука
відбулося засідання колегії ГУ, під час якого підбито підсумки діяльності за 9 місяців поточного року.

До роботи долучився заступник Голови з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій та цифровізації Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Сергій Захарін.

✅ Учасники визначили основні напрями подальшої діяльності:
- здійснення позапланових заходів державного контролю у сфері безпечності харчових продуктів, зокрема у разі виникнення ситуацій, що становлять загрозу життю та здоров’ю людей;
- контроль за впровадженням процедур НАССР у закладах освіти та забезпечення простежуваності харчових продуктів;
- підготовка плану протиепізоотичних заходів на 2026 рік та посилення співпраці з органами влади, зооволонтерами і ветеринарними закладами щодо профілактики хвороб тварин;
- моніторинг санітарно-епідемічної ситуації у столиці, участь у засіданнях комісій ТЕБ та НС при ускладненні епідемічної обстановки;
- посилення контролю у фітосанітарній сфері;
- здійснення державного ринкового нагляду та захист прав споживачів, забезпечення своєчасного розгляду звернень громадян.

 Окрему увагу приділено підвищенню якості лабораторних досліджень і виконанню розпорядчих документів Держпродспоживслужби.

 Контроль за виконанням рішення колегії покладено на керівництво Головного управління.