⇒ Попередня

Новини

12 жовтня 2021

Виявлено Salmonella (presence/125g) у листі м’яти

Головне управління Держпродспоживслужби в м. Києві інформує про виявлення  Salmonella (presence/125g) в листі м’яти з Єгипту (експортер: United for Import & Export, Hadka, El Fayoum Governorate), що експортувалось з Німеччини (імпортер: Krauter Mix GmbH, Abtswind) до України (отримувач ДП «Кондитерська Корпорація «Рошен», просп. Науки, 1, к.1, м. Київ, 03039). Інформацію отримали по системі швидкого оповіщення щодо харчових продуктів та кормів (RASFF) від 11.10.2021 року  RASFF №2021.5452.
 
Нагадуємо, якщо харчові продукти, які оператор ринку ввіз (переслав) на митну територію України, виробив, переробив або обіг яких здійснює, не відповідають вимогам безпечності, він негайно розпочинає процедуру вилучення цих харчових продуктів з обігу та у строк не більше двох робочих днів письмово інформує компетентний орган про вжиті заходи щодо подальшого поводження з вказаним харчовим продуктом, відповідно до частини 3 статті 20 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів».
 
Також попереджаємо про відповідальність за порушення законодавства про харчові продукти відповідно до статті 65 Закону України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин».