⇒ Попередня

Новини

03 жовтня 2025

Євроінтеграційні процеси, що наразі тривають в Україні потребують залученості, актуальних знань про зміни у законодавстві та безперервного професійного розвитку

З 29 вересня по 01 жовтня 2025 року у форматі вебінару у Навчальному центрі ДНДІЛДВСЕ пройшла короткострокова програма підвищення кваліфікації, на тему: «Особливості проведення заходів державного контролю на підприємствах з виробництва та/або переробки харчових продуктів».

До навчання долучилися представники територіальних органів ДПСС, офіційні лікарі та уповноважені особи з державного контролю на підприємствах, а також представники міжрегіональних управлінь на державному кордоні.

? У програмі обговорили:

* адаптацію українського законодавства до вимог ЄС;

* контроль підприємств у воєнний час;

* вимоги ЄС та України до молока, м’яса, яєць, меду та навіть равликів;

* процедуру включення підприємств до списку експортерів харчових продуктів у країни ЄС;

* використання електронної системи TRACES NT для сертифікації вантажів.

Слухачі мали нагоду почути провідних експертів з Мінекономіки, Держпродспоживслужба, міжнародних проєктів Quality FOOD Trade Program та EU4SaferFood, а також практиків із регіонів. Формат поєднував лекції, інтерактивні обговорення та тестування, що дало змогу одразу застосовувати отримані знання.

Це навчання стало кроком до формування єдиного професійного підходу, який дозволяє операторам ринку відповідати європейським вимогам та впевнено виходити на міжнародні ринки.

? Дякуємо міжнародному проєкту Quality FOOD Trade Program за підтримку й співпрацю у проведенні цього навчання.

@подписчики

#НавчальнийЦентр #ДНДІЛДВСЕ #ПрофесійнийРозвиток #підвищеннякваліфікації