
Чай може бути чорним, зеленим, білим, трав’яним чи ароматизованим. Проте, як і будь-який харчовий продукт, чай має відповідати вимогам безпечності та якості.
На що звернути увагу під час вибору чаю?
Маркування:
на упаковці повинна бути зазначена інформація українською мовою: зокрема назва продукту, склад, виробник або імпортер, країна походження, вага, дата виробництва та кінцевий термін придатності тощо;
якщо чай ароматизований чи трав’яний, обов’язково має бути вказаний перелік додаткових інгредієнтів.
Упаковка:
вона має бути цілою, без пошкоджень і ознак повторного відкриття;
фасований чай краще захищений від вологи та сторонніх запахів;
якщо ви купуєте чай на вагу, обов’язково зверніть увагу на умови його зберігання: він не повинен знаходитись поряд із продуктами з різким запахом.
Держпродспоживслужба радить споживачам купувати чай тільки в спеціально призначений для цього місцях і завжди перевіряти наявність обов’язкової інформації про продукт.
Правильний вибір чаю гарантує не лише приємний смак, а й безпечність для вашого здоров’я.
