⇒ Попередня

Новини

24 червня 2022

ГУ Держпродспоживслужби в м. Києві інформує про зареєстрований випадок сказу у куниці в Солом’янському районі Києва.

24.06.2022 року було проведено засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при виконавчому органі Київської міської ради (Київській міській державній адміністрації), де було вирішено наступне:

1.    Запровадити карантинні обмеження щодо сказу на території Солом’янського району м. Києва, а саме на території обмеженій вулицями з перетинами просп. Лобановського з вул. Головка, вул. Головка з вул. Солом’янська, вул. Солом’янська з вул. Протасів Яр, вул. Протасів Яр з вул. М. Грінченка, вул. М. Грінченка з вул. Брожка, вул. Брожка з  просп. Лобановського.

2.    Затвердити План заходів з ліквідації сказу у Солом’янському районі та недопущення розповсюдження захворювання в місті Києві.

3.    Визначити загрозливою зоною житлові та паркові масиви Солом’янського району, прилеглі до зони карантинних обмежень.

Головне управління Держпродспоживслужби в м. Києві спільно з Об’єднанням ветеринарної медицини в м. Києві забезпечує організацію проведення профілактичних щеплень тварин проти сказу в зоні карантинних обмежень та загрозливій зоні. Також, не допускається проведення виставок та інших видовищних заходів за участі собак в зоні карантинних обмежень та загрозливій зоні.

Повне рішення комісії додається.

За червень місяць 2022 року зареєстровано вже два випадки сказу на території  Києва (Печерський та Солом‘янський райони).

Довідково: 

• за 2020 рік на території м. Києва було зареєстровано 6 випадків сказу у тварин:
- Голосіївський район 21.05.2020 р. кіт та собака – карантинні обмеження запроваджено на території селища Чапаївка , територія з 18 км. Столичного шосе 23 км. Столичного шосе, обмежену берегами річки Козинка та річки Дніпро та Дністровським шосе.
- Подільський район 18.06.2020 р  кішка – карантинні обмеження запроваджено у частині обмеженій проспектом Г. Гонгадзе, 2-32А, проспектом Свободи, 28-24, проспектом Василя Порика, 2-24Б та проспектом Правди, 82-100.
- Голосіївський район 20.07.2020 р. лисиця - карантинні обмеження запроваджено на території селища Віта-Литовська (Чапаївка), обмеженою вулицями Ліснича, Підбірна, перетином вулиць Дібровна, Замивна та Столичне шосе.
- Голосіївський район 07.08.2020 р. кішка - карантинні обмеження запроваджено на території мікрорайону Конча-Заспа, обмеженою Столичним шосе та озером Конча.
- Солом’янський район 03.11.2020 р. собака - карантинні обмеження запроваджено на території обмеженою перетином вулиць Героїв Севастополя, Гарматної з проспектом Любомира Гузара та проспектом Відрадним.

• за 2021 рік на території м. Києва було зареєстровано 5 випадків захворювання на сказ тварин;

Згідно рішення ДНПК (протокол № 1 від 05.01.2021) впроваджено карантинні обмеження щодо сказу кота на території Дарницького району, а саме на території обмеженій берегом річки Дніпро, проспектом Миколи Бажана, вулицею Вирлицька та вулицею Ранкова.

Згідно рішення ДНПК (протокол № 3 від 22.01.2021) впроваджено карантинні обмеження щодо сказу кота на території Солом’янського району, а саме на території обмеженій перетином вулиці Гарматної з вулицею Борщагівською та вулицею Миколи Голего, перетином вулиці Вадима Гетьмана та вулиць Борщагівської та Миколи Голего.

Згідно рішення ДНПК (протокол № 5 від 18.03.2021 р.) впроваджено карантинні обмеження: на території Дарницького району м. Києва щодо сказу собаки, а саме на території обмеженій вулицями Єлизавети Чавдар, Софії Русової, Бориса Гмирі та проспекту Миколи Бажана та на території Святошинського району м. Києва щодо сказу лисиці, а саме на території обмеженій вулицями Михайла Чалого, Костянтина Герасименка та Брест-Литовського шосе.

Згідно рішення ДНПК (протокол № 7 від 22.04.2021 р.) запроваджено карантинні обмеження щодо сказу лисиці на території Голосіївського району м. Києва, а саме на території обмеженій перетином вулиці Залужної  з вулицею Любомирською та вулицею Риболовецькою, перетином провулку Залужного з вулицями Бродівською, Риболовецькою та Залужною.

Згідно рішення ДНПК (протокол № 8 від 19.05.2021 р.) запроваджено карантинні обмеження щодо сказу кішки на території Голосіївського району           м. Києва, а саме на території обмеженій перетином вулиць Академіка Заболотного, Академіка Лебедєва та Метрологічної.

Згідно рішення ДНПК (протокол № 10 від 10.08.2021 р.) запроваджено карантинні обмеження щодо сказ кота у на території Голосіївського району м. Києва, а саме на території обмеженій перетином вулиць Ягідна, Академіка Кащенка та Трахтемирівська.