⇒ Попередня

Новини

22 червня 2022

21 червня відбулося засідання Постійної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації).

Враховуючи ускладнення епідемічної ситуації із захворюваності на гостру кишкову інфекцію, що пов’язано із вживанням шаурми, в умовах підвищення температури повітря в місті, з метою локалізації спалаху та запобігання поширенню захворювань на гострі кишкові інфекції серед мешканців та гостей столиці, на підставі Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб», Закону України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення», необхідно забезпечити виконання комплексу профілактичних та протиепідемічних заходів.

Було вирішено створити робочі групи із залученням представників: Головного управління Держпродспоживслужби в м. Києві, Департаменту промисловості та розвитку підприємництва виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської військової адміністрації), Департаменту міського благоустрою виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської військової адміністрації), відділу торгівлі та споживчого ринку відповідної районної в місті Києві державної адміністрації, комунального підприємства виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) «Муніципальна охорона», Державної установи «Київський міський центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України», Головного управління Національної поліції в м. Києві, комунального підприємства виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) «Міський магазин».

Робочі групи мають забезпечити контроль за дотриманням операторами ринку (суб’єктами господарювання) вимог законодавства про харчові продукти, зокрема щодо безпечності та якості харчових продуктів тваринного і рослинного походження.
 
За результатами моніторингу, у разі виявлення системних порушень операторами ринку (суб’єктами господарювання) вимог законодавства про харчові продукти, вживати заходів реагування, у межах наданих повноважень (зокрема, складати протоколи про адміністративні правопорушення), та щодо заборони реалізації продуктів харчування, у тому числі фастфудів, без відповідної документації, що засвідчує їх безпечність, та/або в разі порушення вимог законодавства про харчові продукти, зокрема умов реалізації (недотримання гігієнічних вимог до потужності, харчових продуктів та персоналу, порушення температурного режиму, відсутність холодильного обладнання), відсутності державної реєстрації потужності тощо.

Повний текст протоколу засідання додається.