Ізмаїльська міжрайонна лабораторія Одеської регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби отримала уповноваження на проведення нових видів досліджень. Це важливий крок у зміцненні лабораторної мережі, яка щодня працює задля безпечності харчових продуктів та захисту здоров’я споживачів.
За словами першого заступника Голови Держпродспоживслужби Олег Осіян: «Цей крок — частина стратегії розвитку лабораторної мережі, яку ми разом із Головою Держпродспоживслужби Сергій Ткачук визначили як пріоритетну. Він підвищує ефективність контролю та гарантує безпечність продуктів на столах українців, а також корми для тварин. Навіть попри часті масові вибухи в Ізмаїльському районі через атаки безпілотниками, фахівці лабораторії продовжують роботу, забезпечуючи контроль безпечності харчових продуктів та дотриманням епізоотичного благополуччя в регіоні.»
Відтепер лабораторія може визначати залишкову кількість пестицидів (хлорорганічні, фосфорорганічні, піретроїди, карбамати, триазоли) та інших фунгіцидів, гербіцидів, акарицидів і інсектицидів у:
продуктах харчування та сільськогосподарській продукції;
фермерській продукції;
продукції рибальства;
зернових і зернобобових культурах;
рослинній олії та напоях.
Держпродспоживслужба висловлює вдячність Продовольчій та сільськогосподарській організації ООН (FAO Ukraine) за надану міжнародну технічну допомогу, у тому числі забезпечення сучасним обладнанням для проведення широкого спектра досліджень пестицидів.
Детальніше: https://bit.ly/3K8IGIU