У ході засідання було детально проаналізовано ситуацію в кожному регіоні України. З огляду на воєнні обставини, кожна область має власні виклики: одні потребують додаткових ресурсів для забезпечення стабільної епізоотичної ситуації, інші зосереджені на розвитку фітосанітарного напряму та стимулюванні експортного потенціалу місцевої продукції. Окрему увагу приділено питанням контролю за нехарчовою продукцією.
Важливим аспектом порядку денного стало обговорення проєкту Стратегії трансформації та інституційного розвитку Держпродспоживслужби до 2028 року. Зазначений документ формується із залученням регіональних управлінь, зокрема і м.Києва.
Основна мета Стратегії - перетворити Держпродспоживслужбу на сучасний, прозорий та ефективний орган, діяльність якого орієнтована на захист інтересів громадян, бізнесу та регіональних громад.