⇒ Попередня

Новини

21 червня 2022

Сьогодні відбулося засідання ТЕБ та НС щодо небезпечної ситуації через масове отруєння шаурмою.

Було прийнято рішення з 21 червня комісійно обстежувати усі ятки, ярмарки та агропромислові ринки у Києві на дотримання правил безпечності та якості харчових продуктів. Через спеку будь-який харчовий продукт за 20-30 хвилин перетворюється на отруту.

Заходи державного нагляду (контролю) будуть відбуватися за участі представників Головного управління Держпродспоживслужби в м. Києві, РДА, департаменту промисловості, департаменту благоустрою та комунальних підприємств на території яких здійснюється торгівля.

При виявленні порушень будуть застосовуватися штрафні санкції передбачені статтями 166-22 КУпАП «Порушення вимог законодавства про безпечність та окремі показники якості харчових продуктів» та 164 КУпАП «Порушення порядку провадження господарської діяльності».

Головне управління Держпродспоживслужби в м. Києві ставить за мету роботу малого та середнього бізнеса, але це все має працювати за умови безпечності та якості харчових продуктів, щоб зберігати здоров‘я та благополуччя жителів та гостей столиці.