Радник Голови Держпродспоживслужби, керівник Офісу цифровізації Соломія Старосольська та директор Департаменту безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Ігор Лоцкін зустрілися з Громадською радою при Держпродспоживслужбі. Темою розмови стало створення нової електронної системи у сфері безпечності харчових продуктів та захисту споживачів — eFood.
«У результаті впровадження eFood бізнес та громадяни зможуть швидше й простіше взаємодіяти з Держпродспоживслужбою, отримувати якісніші послуги та бути впевненими у прозорості процедур. Це крок до сучасної цифрової держави, де комфорт і безпека людей стають головним пріоритетом», - зазначила Соломія Старосольська.
Сьогодні бізнес і громадяни стикаються з великою кількістю бюрократичних процедур, які фактично є міжнародною вимогою: реєстрація потужностей, отримання дозволів, подання звітів. Багато з цих процесів вимагають паперових документів, що забирає час і ресурси.
«Проєкт постанови про запуск eFood створює основу для переведення важливих державних послуг у цифрову форму. Йдеться про контроль у сферах ветеринарної медицини та безпечності харчових продуктів — процеси, які безпосередньо впливають на якість харчів і здоров’я людей. Реалізація цього рішення допоможе Україні виконати зобов’язання перед ЄС у межах Угоди про асоціацію. Водночас ініціатива є продовженням цифрової трансформації Держпродспоживслужби, спрямованої на спрощення процедур та підвищення прозорості для громадян і бізнесу», - підкреслив Ігор Лоцкін
Детальніше: https://bit.ly/45TNLNL