⇒ Попередня

Новини

21 червня 2022

Епідситуація та водопостачання населення столиці стали ключовими питаннями які розглянули 20 червня на засіданні ТЕБ та НС.

Зокрема, учасники Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) обговорили заходи, необхідні для припинення торгівлі в несанкціонованих місцях на території столиці із залученням органів Національної поліції, відповідних структурних підрозділів Київської міської державної адміністрації та районних у місті Києві державних адміністрацій.

Представники Головного управління Держпродспоживслужби в м. Києві внесли пропозицію про відновлення позапланових заходів державного нагляду (контролю) на період воєнного стану у сфері безпечності та якості харчових продуктів.

Окремим питанням, яке потребує вирішення, є водопостачання мікрорайону Бортничі за тимчасовою схемою із знезараження.

Особливої уваги потребує питання використання бюветних комплексів, як джерел нецентралізованого водопостачання.

Необхідно забезпечити систематичний лабораторний контроль якості води бюветних комплексів та оперативне реагування щодо приведення якості води бюветів у відповідність до вимог ДСанПіН 2.2.4-171-10 в разі підтверджених лабораторних відхилень.