⇒ Попередня

Новини

20 червня 2022

Створення перешкод – є однією з основних проблем при проведенні перевірок Головним управлінням Держпродспоживслужби в м. Києві.

Одним із завдань Держпродспоживслужби, згідно з Положенням про Державну службу України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, є здійснення ринкового нагляду в межах сфери своєї відповідальності.

Відповідно до частини 6 статті 8 Закону України «Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції» суб'єкти господарювання зобов’язані надавати документацію, визначену частиною п’ятою цієї статті, протягом строку, встановленого відповідним технічним регламентом. А якщо такий строк технічним регламентом не встановлено - протягом десяти років після того, як їм було поставлено відповідну продукцію, та протягом десяти років після того, як вони поставили відповідну продукцію.

Звертаємо увагу на Рішення Окружного адміністративного суду м. Києва у справі 640/14592/21 за позовом ТОВ «РОБЕРТ БОШ ЛТД» про скасування постанови Головного управління Держпродспоживслужби в м. Києві про накладення штрафу. ТОВ «РОБЕРТ БОШ ЛТД» було відмовлено у задоволенні позову та визнано правомірним штраф Головного управління Держпродспоживслужби в м. Києві у розмірі 170 000 грн.

Головне управління Держпродспоживслужби у м. Києві наголошує, що за створення перешкод для виконання покладених на посадових осіб ринкового нагляду функцій для здійснення заходу контролю, суб’єкти господарювання несуть відповідальність відповідно до статті 44 Закону України «Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції» у розмірі десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Нині це 170 000, 00 грн.