Питна вода повинна бути безпечна, мати приємні органолептичні властивості та збалансований хімічний склад.
У ДНДІЛДВСЕ ми проводимо комплексні дослідження, що дозволяють оцінити якість і безпечність води для людини.
Ми визначаємо:
Фізико-хімічні показники
* рН, електропровідність, каламутність, кольоровість, запах і смак;
* твердість (загальна, тимчасова), лужність, вміст іонів (гідрокарбонат-, нітрат-, сульфат-, фосфат-, хлорид- та ін.);
* загальна мінералізація, вміст кальцію, магнію, заліза, органічних сполук;
* вміст кисню, хлору, окисність;
* леткі органічні сполуки, біотоксини, пестициди, мікотоксини, алергени, поліциклічні ароматичні вуглеводні;
* антибактеріальні субстанції (тетрацикліни, макроліди, β-лактами, аміноглікозиди, хінолони, сульфаніламіди);
* 19 хімічних елементів: Al, As, B, Sb, Cr, Cd, Co, Cu, Fe, Pb, Mn, Mo, Se, Ag, Na, Zn, K, Ca, P.
Бактеріологічні показники
* загальне мікробне число (t = 22–24 ºС і 37 ºС);
* coli-індекс (бактерії групи кишкової палички);
* кількість термотолерантних кишкових бактерій (ТКБ).
Комплексний аналіз
* питома активність радіонуклідів (134Cs, 137Cs, 90Sr);
* мікробіологічна характеристика.
Дослідження проводяться у лабораторії, акредитованій відповідно до вимог міжнародних стандартів. Атестат про акредитацію № 20489 від 31 серпня 2022 року.