⇒ Попередня

Новини

27 серпня 2025

В Україні свято День сала відзначають 27 серпня

 Це неофіційне свято, започатковане у 2015 році, присвячене одному з найулюбленіших національних продуктів — салу, яке є символом української кухні та культури. 

Чому сало таке важливе?

  • Поживна цінність:

    У складі сала містяться вітаміни А, Е, D, F, а також арахідонова кислота, яка підтримує роботу головного мозку та серцевого м'яза, а також допомагає виводити холестерин. 

  • Кулінарний символ:

    Сало — це не просто їжа, а справжня візитівка України, яку використовують як окрему страву, так і додають до інших страв. 

  • Історична цінність:

    З давніх-давен сало використовували не тільки в їжу, але й у лікувальних цілях, для виготовлення мила та свічок, а також для захисту від іржі гармат.