Щоб це гарантувати, оператори ринку зобов’язані:
зареєструвати потужність або
отримати експлуатаційний дозвіл (залежно від виду діяльності).
Реєстрація потужностей
для більшості підприємців (магазини, кафе, склади тощо)
безкоштовно
результат – внесення до Держреєстру
Експлуатаційний дозвіл
для виробників та обігу м’яса, молока, риби, яєць, меду та інших продуктів підвищеного ризику
видається після перевірки
платна послуга
підтверджує право працювати з ризиковою продукцією
«Таким чином, державна реєстрація потужностей і експлуатаційний дозвіл – це різні інструменти контролю, але їхня спільна мета одна: гарантувати безпечність харчових продуктів і захист здоров’я споживачів», – зазначив заступник Голови Держпродспоживслужби Володимир Кустуров.
Почати просто: зверніться із заявою до територіального органу Держпродспоживслужби.