⇒ Попередня

Новини

21 серпня 2025

Колегія Головного управління Держпродспоживслужби в м. Києві проаналізувала поточні результати роботи щодо підтримки епізоотичного, фітосанітарного та санітарно-епідемічного благополуччя

?? Заступник Голови з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Сергій Захарін долучився до засідання колегії Головного управління Держпродспоживслужби в м. Києві. У засіданні, окрім членів колегії, взяли участь керівники наукових установ, закладів системи охорони здоров’я, організацій сфери стандартизації та сертифікації, а також відповідальні працівники державних ветеринарних лікарень, лабораторій та їхніх філій. 

Порядок денний передбачав розгляд низки актуальних питань щодо підтримки епізоотичного, фітосанітарного та санітарно-епідемічного благополуччя, оптимізації процедур ринкового нагляду, профілактики поширення інфекційних хвороб, удосконалення механізму лабораторно-діагностичної роботи, результатів співробітництва з науковими установами та ін.

Сергій Захарін від імені керівництва передав колегам подяку за роботу в умовах надзвичайних безпекових загроз, за стійкість та незламність, а також ефективну роботу з протидії біологічним викликам, і повідомив, що за дорученням Голови Держпродспоживслужби Сергія Ткачука здійснюється комплекс заходів, спрямованих на забезпечення високої ефективності роботи територіальних органів. Ключовий пріоритет – безумовне виконання вимог законодавства у сферах ветеринарної медицини, безпечності харчових продуктів, захисту та карнтину рослин, дотримання санітарного законодавства. Продовжується розробка програмних продуктів, які дозволять поглибити цифровізацію ключових управлінських процесів. Зокрема, здійснюється проектування нормативно-правових актів для запуску Єдиного порталу Держпродспоживслужби та платформи eFood, які об’єднають функціонал різних інформаційних систем.

Начальник Головного управління Держпродспоживслужби у м. Києві Анатолій Катеренчук, який головував на засіданні колегії, зробив ґрунтовну доповідь про ключові результати роботи у І півріччі 2025 року і запевнив, що у столиці забезпечується належний рівень епізоотичного, фітосанітарного та санітарно-епідемічного благополуччя, вживаються необхідні заходи для протидії викликам біологічної природи, забезпечується своєчасне опрацювання звернень громадян та інших заявників. 

Під час засідання ретельно проаналізовано стан роботи з виконання перспективних завдань і заходів у розрізі різних функціональних напрямків. За наслідками обговорення видано конкретні доручення, спрямовані на забезпечення досягнення конкретних вимірюваних результатів. Окрім того, учасники засідання в режимі дискусії обмінялися думками щодо перспективних шляхів виконання завдань та заходів з мінімізації впливу біологічних ризиків.

«Працівники Держпродспоживслужби Києва працюють в непростих умовах – даються взнаки і сезонне збільшення потоку людей, і внутрішня міграція із прифронтових регіонів, і погодні особливості. Окрім того, додаткове навантаження пов’язане з необхідністю вжиття заходів щодо підготовки закладів освіти до нового навчального року, який вже не за горами. Не дивлячись на об’єктивні виклики, в столиці підтримується належний стан епізоотичного, фітосанітарного та санітарно-епідемічного благополуччя. Спостерігається помітний прогрес щодо профілактики поширення небезпечних інфекційних хвороб. Колектив Головного управління у місті Києві сумлінно виконує свою роботу, впроваджує чимало цікавих інновацій, на високому рівні виконує завдання із протидії різноманітним біологічним викликам», - зазначив Сергій Захарін.