⇒ Попередня

Новини

15 червня 2022

У Києві тривають перевірки якості води на водних об‘єктах, де можливий відпочинок із купанням.

Не зважаючи на те, що пляжний сезон у столиці поки розпочинати не планують. Серед причин – безпека відвідувачів та проведення перевірок територій на наявність вибухонебезпечних предметів.

Відбір проб проведено 31.05.2022 та 01.06.2022 на пляжах «Венеція», «Веселка», «Дитячий», «Золотий», «Молодіжний», «Передмістна Слобідка», «Райдуга», «Тельбін», «Галерний», «Вербний» та «Троєщина» Державною установою «Київський міський центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України». Проведені санітарно-мікробіологічні та санітарно-хімічні дослідження проб води.

Головне управління Держпродспоживслужби в м. Києві повідомляє, що за результатами досліджені проби води відкритих водойм не відповідають вимогам Гігієнічних нормативів якості води водних об’єктів для задоволення питних, господарсько-побутових та інших потреб населення.

Виявлені невідповідності за наступними показниками:
-    перевищення індексу лактозопозитивної кишкової палички (ЛКП) на пляжах  Києва: «Золотий», «Передмістна Слобідка», «Молодіжний», «Веселка», «Вербний», «Райдуга», «Тельбін» та «Галерний»;
-    колі-індекс (кількість бактерій групи кишкової палички): пляжі «Веселка» та «Райдуга»;
-    індекс ентерококів (кількість ентерококів): пляж «Передмістна Слобідка»;
-    біохімічна потреба в кисні: пляжі «Золотий», «Передмістна Слобідка», «Молодіжний», «Дитячий», «Венеція», «Веселка», «Вербний», «Троєщина», «Райдуга», «Тельбін» та «Галерний».

У КП «Плесо» постійно нагадують, що на територіях пляжів і зон відпочинку Києва ведуться роботи з обстеження дна акваторій на наявність вибухонебезпечних предметів. 

В умовах воєнного стану та заради безпеки громадян відвідувати ці місця наразі не рекомендуємо.

Гігієнічний норматив якості затверджений наказом Міністерства охорони здоров’я України від 02 травня 2022 року №721, Державними санітарними правилами розміщення, улаштування та експлуатації оздоровчих закладів, затвердженими наказом Міністерства охорони здоров’я України від 19 червня 1996 року №172 та Державними санітарними правилами планування та забудови населених пунктів, затвердженими наказом Міністерства охорони здоров’я України від 19 червня 1996 року №173.