Мед — це не тільки смакота, а й велика праця наших бджолярів
Щоб реалізувати свою продукцію на агропродовольчих ринках відповідно до чинного українського законодавства, пасічникам потрібно мати:
ветеринарно-санітарний паспорт пасіки з актуальною інформацією;
державну реєстрацію потужностей з виробництва.
Оформити ці документи можна у територіальних органах Держпродспоживслужби.
А далі — лабораторні дослідження в лабораторіях ветеринарно-санітарної експертизи на агропродовольчому ринку.
Ці кроки підтверджують покупцеві, що ваш мед безпечний та якісний.
Вимоги визначені наказом Мінагрополітики від 19.04.2024 № 1279
Тож дотримання правил гарантує, що ваша продукція буде не лише смачною, а й безпечною для споживачів.