Опади сприяли появі дикорослих грибів у різних куточках країни, тому так важливо дотримуватися вимог безпеки щодо вживання цього продукту.
Держпродспоживслужба вкотре нагадує про небезпеку вживання в їжу дикорослих грибів та рекомендує дотримуватись таких порад:
бажано відмовитись від споживання дикорослих грибів, а натомість надати перевагу штучно вирощеним печерицям і гливам;
купуйте гриби тільки у спеціально призначених для цього місцях – в закладах роздрібної торгівлі, де забезпечена наявність відповідного маркування з інформацією для споживача щодо походження, безпечності та якості продукту, або на агропродовольчих ринках, де у лабораторіях Держпродспоживслужби досліджуються цей продукт на вміст радіонуклідів — з урахуванням місця збору та відстані до зони відчуження.
не купуйте гриби на стихійних ринках, з рук, у місцях несанкціонованої торгівлі чи у продавців на автошляхах.
Детальніше: https://bit.ly/4lXDA0f
Наочна інформація - у спільній з європейським проєктом EU4SaferFood інфографіці.