⇒ Попередня

Новини

24 травня 2022

Перевищення норми концентрації фосфорорганічного інсектициду у черешні

До Головного управління Держпродспоживслужби в м. Києві надійшло звернення, щодо отруєння громадянина, що вживав в їжу черешні Cerezas-Cherries, виробник Іспанія. 

Центральною випробувальною державною лабораторією Держпродспоживслужби в Київській області та м. Києві проведено відбір проб зазначеної черешні.

Відповідно Експертного висновку виданого за результатами лабораторного дослідження у харчовому продукті наявність фосфорорганічного інсектициду «Бромофос» у концентрації 0,13мг/кг (при нормі не більше 0,07мг/кг), що не відповідає вимогам ДСТУ EN 12393-1.2.3:2003, що могло призвести до отруєння та виникнення анафілактичного шоку у потерпілого заявника.

Черешня Cerezas-Cherries, виробник Іспанія, знята з реалізації на оптовому ринку «Фермер» за адресою: м. Київ, вул. Електротехнічна, 18.

Головним управлінням Держпродспоживслужби в м. Києві підготовлено та направлено листа до Деснянського Управління поліції Головного управління Національної поліції України у м. Києві з проханням вжити заходів реагування відповідно до законодавства.

З метою забезпечення якісною і безпечною харчовою продукцією мешканців міста, Головним управлінням Держпродспоживслужби в м. Києві продовжується робота по виконанню пункту 8 протоколу доручень Київської міської військової адміністрації від 16.05.2022 №16 на ринках і ярмарках Києва.