⇒ Попередня

Новини

17 травня 2022

Щодо збору інформації (спостереження) за встановленням суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі торговельних надбавок державних регульованих цін на пальне

З метою забезпечення контролю за встановленням суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі торговельних надбавок на товари, що мають істотну соціальну значущість, в кожному районі м. Києва працюють робочі комісії до складу яких входять представники Головного управління Держпродспоживслужби в м. Києві, разом з представниками районних у місті Києві державних адміністрацій, Головного управління Національної поліції в м. Києві, Комунального підприємства «Муніципальна охорона».

Спеціалістами Головного управління в м. Києві було проведено роботу збору інформації (спостереження) за встановленням суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі торговельних надбавок державних регульованих цін на пальне. З 10 травня 2022 року проведено 67 заходів моніторингу, під час яких суб’єктам господарювання надаються роз’яснення, консультацій щодо встановлення граничних надбавок (націнок) на товари, що мають істотну соціальну значущість.

За дорученням Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля від 08.05.2022 №11381/0/1-22 щодо невідкладного проведення перевірок дотримання суб‘єктами господарювання на роздрібному ринку пального вимог щодо формування, встановлення та застосування державних регульованих цін розпочато проведення заходів державного нагляду (контролю) на 6 АЗС, де встановлені можливі недотримання суб’єктами господарювання роздрібних цін на пальне.

Робота в даному напрямку продовжується.