⇒ Попередня

Новини

18 лютого 2022

За результатами лабораторних досліджень, виявлено факти фальсифікації натуральних молочних продуктів рослинними компонентами

Зразки продукції були відібрані фахівцями ГУ Держпродспоживслужби в м.Києві під час планових та позапланових інспектувань у їдальнях столичних шкіл. 

Вищезазначені матеріали було направлено до Національної поліції України з метою вжиття заходів у межах повноважень та захисту життя та здоров’я громадян України.

За інформацією Департаменту забезпечення діяльності, пов’язаної з небезпечними матеріалами Національної поліції України на Київщині поліцейські вилучили у бізнесмена 16 тонн фальсифікованої продукції. Це «масло» без масла, яке він постачав, зокрема, і у столичні школи.

За результатами експертиз встановлено, що харчові продукти не відповідають вимогам безпечності. Приватний підприємець  реалізовував товар не лише на ринку держави, а й постачав його у шкільні їдальні. Наразі фігуранту  оголошено про підозру. Якби вилучений фальсифікат був реалізований,  бізнесмен міг заробити понад 5,5 млн грн.

Співробітники Департаменту забезпечення діяльності, пов’язаної з небезпечними матеріалами Нацполіції зібрали матеріали щодо постачання фальсифікованої молочної продукції у навчальні заклади столиці. За даним фактом слідчі поліції Київщини розпочали кримінальне провадження.

У ході досудового розслідування поліцейські встановили, що небезпечну продукцію у школи доправляв приватний підприємець, який обладнав потужний цех із виготовлення молочних продуктів на Київщині.

Поліцейські із  залученням  фахівців  Держпродспоживслужби провели обшуки за місцем виробництва сурогату. Правоохоронці виявили та вилучили  обладнання для виробництва фальсифікованої продукції, зокрема пакувальні матеріали інших виробників, підробку яких здійснював фігурант.  Крім того, виявлено 16 тонн  фальсифікату, який мав потрапити на ринок держави, в тому числі у шкільні їдальні.

За висновками проведених судових експертиз і товарознавчої експертизи встановлено, що  харчові продукти  не відповідають вимогам стандартів, норм і правил, що діють в Україні. Сума вилученого фальсифікату становить понад 5,5 млн грн.

Наразі фігуранту повідомлено про підозру за  ст. 227 (Умисне введення в обіг на ринку України (випуск на ринок України) небезпечної продукції) Кримінального кодексу України.

Управління комунікації Національної поліції України повідомляє, що під час проведення досудового розслідування можлива додаткова кваліфікація дій бізнесмена.

Фотографії Національної поліції України.