⇒ Попередня

Новини

14 лютого 2022

За 2021 рік заборонено ввезення на митну територію України понад 100 артикулів продукції на суму понад 20 млн гривень

За 2021 рік фахівцями Головного управлінням Держпродспоживслужби в м. Києві проведено більше 20 перевірок характеристик продукції відповідно до Рішень про тимчасове митне призупинення. Під час проведення перевірок були заборонені до ввезення на митну територію України понад 100 моделей (артикулів) продукції на суму понад 20 млн. гривень. 

Характерними порушеннями була відсутність маркування продукції відповідно до вимог Технічних регламентів, які розповсюджуються на продукцію та відсутність технічної документації. 

Предметами перевірок було: електричне та електронне обладнання (електронні сигарети, побутова техніка, кабелі, освітлювана апаратура), радіообладнання, іграшки, миючі засоби.

За результатами перевірок винесені Рішення про вжиття обмежувальних (корегувальних) заходів щодо недопущення продукції, яка не відповідає встановленим вимогам Технічних регламентів, які розповсюджуються на продукцію.

Зокрема, керуючись вимогами Закону України «Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції» фахівцями Головного управлінням Держпродспоживслужби в м. Києві на підставі Рішень про тимчасове митне призупинення восени 2021 року було проведено перевірки характеристик продукції компаній ТОВ «Пірятинський делікатес» та ПП «ПАРТРЕЙД». 

За результатами перевірок встановлено, що понад 1 800 000 електронних сигарет на суму понад 16 млн гривень не відповідали вимогам «Технічного регламенту обмеження використання деяких небезпечних речовин в електричному та електронному обладнанні» затвердженого ПКМУ від 10 березня 2017 р. № 139 за відсутністю належного маркування, технічної документації, пп. 13, 14, 15, 27, 38, 39, 41, 42, 43 «Технічного регламенту обмеження використання деяких небезпечних речовин в електричному та електронному обладнанні» затвердженого ПКМУ від 10 березня 2017 р. № 139. 

За результатами перевірок винесені рішення про обмежувальні (корегувальні) заходи щодо усунення формальної невідповідності, приведення продукції у відповідність, тимчасової заборони.

Також на підставі Рішення про митне призупинення на продукцію ТОВ «Депс Телеком», а саме радіообладнання (точки доступу, маршрутизатори, маршрутизатори – контролери) на суму понад 300 000 грн за результатами перевірки характеристик продукції було заборонено введенню в обіг на митну територію України, через відсутність маркування та технічної документації.