⇒ Попередня

Новини

11 лютого 2022

ТОВ «ЮСК Україна» сплачено до держбюджету штраф за порушення прав споживачів.

Санкції на загальну суму 737154,60 гривень (сімсот тридцять сім тисяч сто п’ятдесят чотири грн, 60 коп) застосовані Головним управлінням Держпродспоживслужби у м.Києві до ТОВ «ЮСК Україна» за результатами проведених заходів державного нагляду (контролю).

Позапланові заходи державного нагляду (контролю) магазинів «JYSK» ТОВ «ЮСК Україна» проводились на підставі скарги споживача. 

Під час проведення позапланових заходів Товариства на дотримання вимог законодавства про захист прав споживачів, фахівцями Головного управління при контрольно – вибірковому інспектуванні меблів, посуду, товарів для дому, декору, постільної білизни, подушок, ковдр, сувенірної продукції та іншої продукції, що реалізується у мережі Товариства, підтверджено факти, викладені у зверненні.  

Встановлено, що під час продажу непродовольчих товарів вітчизняного та іноземного виробництва не доводиться до відома споживачів необхідна, доступна та своєчасна інформація про продукцію у супровідній документації, що додається до продукції, на етикетці, а також у маркуванні чи іншим способом (у доступній наочній формі), прийнятним для окремих видів товару. Зокрема, про дату виготовлення, гарантійні зобов’язання виробника (виконавця)  та строк придатності  (строк служби) товару, що забезпечує можливість її свідомого і компетентного вибору.  

Встановлене – є порушенням вимог пункту 15 «Правил роздрібної торгівлі непродовольчими товарами», затверджених наказом Міністерства економіки України від 19.04.2007 № 104  та вимог пунктів 7, 9, 11 частини 1 статті 15 Закону України «Про захист прав споживачів». 

На підставі складених актів перевірок, Головним управлінням надано Приписи про усунення порушень вимог законодавства Товариству. Винесені згідно Постанов про накладення стягнень передбачених статтею 23 Закону України «Про захист прав споживачів»  штрафні санкції Товариством сплачено в повному обсязі у добровільному порядку, які надійшли до державного бюджету України.