⇒ Попередня

Новини

11 лютого 2022

Інформація про дотримання обмежувальних протиепідемічних заходів в ТРЦ та суб’єктами господарювання, що здійснюють господарську діяльність на території ТРЦ.

За період з 07.02.2022 по 10.02.2022 Головним управлінням Держпродспоживслужби в м. Києві здійснено контроль за дотриманням обмежувальних протиепідемічних заходів в 39 ТРЦ та 1333 суб’єктів господарювання, що здійснюють господарську діяльність на території ТРЦ. 

Складено 3 протоколи ГУ Держпродспоживслужби в м. Києві за недотримання суб’єктами господарювання обмежувальних протиепідемічних заходів, а саме:

- в кінотеатрі «NEOSTAR» ПП «МОЄ КІНО» (ТРК «Квадрат НЕО» м. Київ, бульвар Перова, 36) недотримання вимог щодо вологого прибирання приміщень, в місцях можливого скупчення відвідувачів (на вході в кінозали) відсутнє маркування для дотримання дистанції 1,5 м, не проводиться температурний скринінг персоналу перед початком робочої зміни (відсутні листки термометрії);

- в ТРЦ «Ретровіль» (м. Київ, проспект Правди,47) недопуск, вхідні групи не перевіряються, скупчення відвідувачів без ЗІЗ, не надано будь якої інформації щодо дотримання вимог нормативно-правових актів про обмежувальні протиепідемічні заходи, складено протокол спеціалістом Головного управління Держпродспоживслужби в м. Києві в закладі громадського харчування-більярдний клуб ФОП Чуханенко С. за порушення обмежувальних протиепідемічних заходів (відвідувачі та працівники закладу без ЗІЗ, не забезпечено централізований збір ЗІЗ);

- у розважальному закладі ФОП Ільченко С.Ю. (ТРЦ «Метроград» м. Київ, площа Бесарабська,2) складено протокол спеціалістом Головного управління Держпродспоживслужби в м. Києві за недотримання вимог протиепідемічних заходів ( відвідувачі без вдягнених засобів індивідуального захисту та в приспущених захисних масках, що не закривають ніс та рот.

Разом з тим, надано 100 попереджень суб’єктам господарювання, що здійснюють господарську діяльність в ТРЦ (ЗГХ-17, ПРОД- 17, ПРОМ- 49, САЛОНИ КРАСИ-4,  АПТЕКИ-1, РОЗВАЖАЛЬНІ ЗАКЛАДИ- 11, ТУРАГЕНЦІЯ-1) за:

- перебування відвідувачів без вдягнених засобів індивідуального захисту та в приспущених захисних масках, що не закривають ніс та рот; 

- не нанесення маркування для перебування в черзі з дотриманням дистанції між відвідувачами не менше 1,5 метра;

- не дотримання вимог щодо вологого прибирання приміщень;

- не проведення  температурного скринінгу персоналу перед початком робочої зміни.