Проведено засідання секції «Безпечність харчових продуктів» Науково-методичної ради при Держпродспоживслужбі. Розглядалася низка питань про унормування окремих дій (процедур) щодо регулювання та контролю у сфері виробництва молока.
«Ми розглянули важливі нормативні документи щодо регулювання та контролю у сфері виробництва молока. Це документи, які описують стандартні операційні процедури щодо дій у випадку невідповідних результатів досліджень на залишкові кількості протимікробних речовин (антибіотиків) у зразках сирого молока, правил відбору зразків сирого молока, оцінки стану відповідності потужностей оператора ринку вимогам ЄС, моніторингу впровадження програми контролю сирого молока та результатів лабораторних досліджень (випробувань). Проведена колосальна дослідно-пошукова та інформаційно-аналітична робота, поглиблено вивчено відповідні стандарти ЄС, опрацьовано досвід провідних країн. Вважаю, нашим працівникам, які входили до складу робочої групи з підготовки проєктів документів, вдалося знайти оптимальний баланс і описати відповідні процедури максимально виважено, з урахуванням і наших євроінтеграційних устремлінь, і нашої інституційної спроможності. Жодних суттєвих зауважень від членів Ради не надійшло, і ми схвалили всі подані документи. Як і раніше, ми відкриті до співпраці і закликаємо до співробітництва всіх небайдужих фахівців», - зазначив Голова Науково-методичної ради при Держпродспоживслужбі Сергій Захарін
Детальніше: https://bit.ly/43li8eV