⇒ Попередня

Новини

07 лютого 2022

Частина Голосіївського району Києва потрапила до зони нагляду у межах заходів із локалізації та ліквідації спалаху африканської чуми свиней (АЧС).

Для координації дій з локалізації та ліквідації спалаху АЧС проведено засідання державної надзвичайної протиепізоотичної комісії, рішенням якої затверджено план з ліквідації АЧС, визначено межі епізоотичних осередків, зон захисту та нагляду. 

У осередках захворювання вживаються заходи з локалізації та недопущення розповсюдження збудника АЧС. З початку року зареєстровано випадки   АЧС  у 2 областях України: по одному у Чернігівській та Київській.

Відповідно до інформації «Про виділення ДНК вірусу африканської чуми свиней» Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області, на території мисливських угідь Обухівського районного мисливського господарства – обхід № 1, урочище «Лан» між с. Перше Травня та с. Шевченкове та між с. Березове та с. Копачів Обухівського району Київської області, при молекулярно-генетичних дослідженнях виділено ДНК вірус африканської чуми свиней в диких кабанів.   

Суб’єктам господарювання, які здійснюють діяльність із розведення, утримання та обігу свиней рекомендуємо не здійснювати господарські зв’язки із зазначеними територіями.