⇒ Попередня

Новини

12 лютого 2025

Визначили головні пріоритети роботи Держпродспоживслужби на майбутні роки

Серед основних - забезпечити контрольовану епізоотичну ситуацію, перевести публічні послуги служби в електронну форму, сприяти міжнародній торгівлі українською продукцією та імплементації європейського законодавства до національного.

Найбільш важливий пласт роботи – євроінтеграція, а це у свою чергу - співпраця з міністерствами, організація роботи територіальних органів, постійна консультативна підтримка бізнесу. Держпродспоживслужба мусить виконати всі ці пункти, аби «безболісно» адаптуватися до роботи відповідно до вимог європейського законодавства. Лише таким чином відкриємо нові можливості для українського бізнесу, а наразі активно рухаємось до укладення Угоди про оцінку відповідності та прийнятність промислових товарів (Угода АСАА) між Україною та ЄС.

Ще один із пріоритетів Держпродспоживслужби – реформа шкільного харчування. Наша мета під час війни не змінилася. Зараз як ніколи важливо, щоб маленькі українці отримували безпечну, якісну та здорову їжу. Тому й ставимо перед собою амбітну ціль - створити й забезпечити стале функціонування національних референс-лабораторій Держпродспоживслужби за напрямами «Здоров’я тварин», «Харчові продукти» та «Антимікробна резистентність».