Серед тем порядку денного, зокрема, — моніторинг небезпечних захворювань, дотримання вимог безпечності при ввезенні продукції на територію України та особливості ввезення окремих видів вантажів.
У заході взяли участь також — заступник Голови Держпродспоживслужби Володимир Кустуров, керівниця напрямку дерегуляції та підтримки бізнесу Фонду Східна Європа в межах проєкту «Підтримка цифрової трансформації», що фінансується USAID і UK Dev, Соломія Старосольська, т.в.о. начальника Управління контролю на державному кордоні Андрій Талама, заступник директора Департаменту безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Дмитро Унгурян та інші.
«Для України розвивати торговельно-економічне співробітництво з іншими державами — один із пріоритетів. При цьому, головним завданням для нас залишається забезпечення контролю за дотриманням вимог щодо безпечності та якості продукції. Тож, сьогодні обговорюємо питання дотримання вимог безпечності при ввезенні продукції з країн ЄС, процедуру здійснення заходів офіційного контролю вантажів, які імпортуються, питання контролю та моніторингу небезпечних захворювань. Адже маємо стояти на варті безпеки наших громадян», — зазначив Голова Держпродспоживслужби Сергій Ткачук.
Детальніше: https://bit.ly/4ggn8V1