⇒ Попередня

Новини

22 січня 2025

Нагадуємо споживачам, що не варто споживати харчові продукти після закінчення терміну їх придатності

Нагадуємо споживачам, що не варто споживати харчові продукти після закінчення терміну їх придатності, навіть якщо мова іде про продукти тривалого зберігання, зокрема м’ясні, рибні та плодово-овочеві консерви.

? Такі консерви мають зберігатися в темному прохолодному місці, проте після закінчення терміну придатності від них краще відмовитись. Це пов’язано з тим, що сама тара (бляшана банка або кришка) можуть почати виділяти шкідливі речовини, а також є ризик накопичення ботулотоксину у самому харчовому продукті.

? А у випадку, якщо консерву вже відкрили і рештки залишили в холодильнику – її вміст варто спожити якомога раніше! 

? Звертаємо увагу, що Законом України «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів» визначено:
1️⃣ Якщо харчові продукти потребують спеціальних умов зберігання та/або умов використання, такі умови мають бути зазначені в інформації про харчовий продукт.
2️⃣ Для забезпечення належного зберігання та використання харчових продуктів після відкриття упаковки в інформації про харчовий продукт може зазначатися інформація про умови зберігання та/або строк споживання після відкриття упаковки.

☝️ Тому вкотре нагадуємо - при придбанні харчових продуктів, у тому м’ясних, рибних і плодово-овочевих консервів, споживачеві слід звертати увагу на інформацію, зазначену на етикетці, зокрема на їх термін придатності, а також на умови споживання після відкриття харчового продукту.

? Будьте уважні і обережні, бережіть своє здоров’я і здоров’я своїх близьких!