Холодильник:
Сире м’ясо (в належній упаковці) – не більше 5 днів, приготоване – 3–5 днів.
Свіжа птиця – 2 дні.
Сосиски та сардельки у спеціальних упаковках: охолоджені – до 2 тижнів, відкриті – не більше 1 тижня.
Сира риба, а також морепродукти – не більше 2 днів.
Гриби (охолоджені) – до 5 діб. Окрім того, їх слід обгорнути папером, а потім поліетиленом.
Сирі яйця – 4–5 тижнів, зварені круто – не більше 1 тижня.
Молочні продукти – не більше 1 тижня, деякі види твердих сирів – до 2 тижнів.
Зелень і салатні листи (в закритому пластиковому пакеті) – не більше 4 діб. Салати в герметичних контейнерах – не більше 3 діб.
Фрукти – до 4 діб.
Десерти – 4 дні, але, проте якщо вони містять заварний крем/сметану, соус тощо, то до 1–2 діб.
Гастрономія, залишки готової їжі – не більше 5 діб.
Кімнатна температура:
М’ясо, риба, молочні вироби – не більше 2 год.
Зелень, свіжі пряні трави, салати (без спеціальних умов утримання) – до 1 доби.
Фрукти та ягоди – при кімнатній температурі (якщо вони неспілі).
Стиглі ягоди – через 2 дні.
Виноград – не більше 5 днів.