⇒ Попередня

Новини

18 січня 2022

Інформація про забруднення атмосферного повітря у Києві.

За даними спостережень на стаціонарних постах Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського у період з 3 по 18 січня 2022 р. у повітрі Києва відмічено перевищення гранично допустимих концентрацій (ГДКс.д.) за середньодобовим вмістом:

- завислих речовин – у 1,1-1,2 раза на Бессарабській площі та проспекті Перемоги (район метро Святошин); 

- діоксиду азоту – у 4,0-4,2 раза – на площі Перемоги, вулиці Каунаській;  у 3,5-3,9 раза – на Бессарабській площі, вулицях Інженера Бородіна  та  Семена Скляренка; у 2,5-3,5 раза – на інших постах міста, за винятком проспекту Науки, 37 (біля метеомайданчику обсерваторії), де перевищень не зафіксовано;

- формальдегіду – у 2,2-2,7 раза – на проспекті Перемоги, площах Бессарабській, Перемоги і Деміївській, вулицях Олександра Довженка, Каунаській,  Академіка Стражеска (перетин з бульваром Вацлава Гавела), бульварі Лесі Українки;  у 1,1-2,1 раза – на інших постах спостережень.

Загалом, порівняно з попереднім тижнем, у повітрі столиці відмічалось підвищення вмісту формальдегіду та деяке зниження вмісту діоксиду азоту; середній вміст інших забруднювальних домішок майже не змінився.

За прогнозами Українського гідрометцентру на найближчі дні метеорологічні умови не сприятимуть розсіюванню шкідливих домішок у приземному шарі атмосфери.

Основний вклад у загальне забруднення атмосферного повітря міста вносить автотранспорт, котельні, ТЕС.