Новорічні свята у більшості українських родин проходять за святковим столом. Нагадаємо прості правила, які убезпечать вас та ваших рідних від неприємних «сюрпризів».
Дотримуйтесь чистоти: перед приготуванням їжі ретельно вимийте руки, продукти та всі поверхні, на яких будете готувати.
Обирайте тільки безпечні харчові продукти: робіть закупи тільки в спеціально призначених для цього місцях- в торговельних закладах та на агро-продовольчих ринках, уважно вивчайте обов’язкову інформацію про товар на маркуванні і ні в якому разі не вживайте продукти після закінчення терміну їх придатності.
Зберігайте продукти належним чином:
Не залишайте приготовлену їжу при кімнатній температурі довше ніж на дві години.
Охолоджуйте без затримки усі приготовлені страви та продукти, які швидко псуються (рекомендована температура + 4 С і нижче).
Тримайте приготовлені продукти гарячими до подачі на стіл.
Не зберігайте приготовлену їжу довго навіть у холодильнику.
Тістечка та торти з кремом слід зберігати в холодильнику, щоб уникнути псування.
Не змішуйте свіжоприготовлену їжу з залишками від попередніх страв, щоб уникнути зараження.
Відокремлюйте сирі та готові страви:
Відокремлюйте сире м’ясо, птицю та морські продукти від готової їжі та страв.
Для обробки сирих продуктів користуйтесь окремими кухонним приладдям (ножами та дошками).
Зберігайте продукти у закритому посуді, щоб уникнути контакту між сирими та готовими харчовими продуктами.
Не розміщуйте у холодильнику сирі продукти вище полиць із готовими стравами.
Будьте уважні та обережні, бережіть своє здоров’я та здоров’я своїх близьких!