⇒ Попередня

Новини

25 грудня 2024

Прості правила безпечного святкового столу. Будьте уважні та обережні, бережіть своє здоров’я та здоров’я своїх близьких!

Новорічні свята у більшості українських родин проходять за святковим столом. Нагадаємо прості правила, які убезпечать вас та ваших рідних від неприємних «сюрпризів».

 Дотримуйтесь чистоти: перед приготуванням їжі ретельно вимийте руки, продукти та всі поверхні, на яких будете готувати.

 Обирайте тільки безпечні харчові продукти: робіть закупи тільки в спеціально призначених для цього місцях- в торговельних закладах та на агро-продовольчих ринках, уважно вивчайте обов’язкову інформацію про товар на маркуванні і ні в якому разі не вживайте продукти після закінчення терміну їх придатності.

 Зберігайте продукти належним чином:

 Не залишайте приготовлену їжу при кімнатній температурі довше ніж на дві години.

 Охолоджуйте без затримки усі приготовлені страви та продукти, які швидко псуються (рекомендована температура + 4 С і нижче).

 Тримайте приготовлені продукти гарячими до подачі на стіл.

 Не зберігайте приготовлену їжу довго навіть у холодильнику.

✨ Тістечка та торти з кремом слід зберігати в холодильнику, щоб уникнути псування.

✨ Не змішуйте свіжоприготовлену їжу з залишками від попередніх страв, щоб уникнути зараження.

 Відокремлюйте сирі та готові страви:

 Відокремлюйте сире м’ясо, птицю та морські продукти від готової їжі та страв.

 Для обробки сирих продуктів користуйтесь окремими кухонним приладдям (ножами та дошками).

 Зберігайте продукти у закритому посуді, щоб уникнути контакту між сирими та готовими харчовими продуктами.

 Не розміщуйте у холодильнику сирі продукти вище полиць із готовими стравами.

 Будьте уважні та обережні, бережіть своє здоров’я та здоров’я своїх близьких!