⇒ Попередня

Новини

17 грудня 2024

Як довго можна зберігати курячі яйця: поради для споживача

Правильне зберігання харчових продуктів має вирішальне значення для безпеки споживачів.

Це стосується і такого корисного продукту, як яйця.

При покупці яєць слід звертати увагу на маркування продукту, насамперед на кінцеву дату споживання «вжити до» та позначення класу.

Варто зазначити, що залежно від якості та терміну зберігання до дня реалізації (від виробника до споживача) яйця, які надходять у продаж, підрозділяють на класи: дієтичні та столові.

До дієтичних відносять свіжі харчові яйця, термін зберігання яких не перевищує 7 діб, не враховуючи дня знесення, які зберігають за температури не нижче ніж 0 С і не вище ніж 20 С. Не варто викидати дієтичні яйця на восьмий день зберігання, адже вони лише втрачають свої корисні властивості, заявлені виробником та «переходять» до категорії столових.

До столових відносять яйця, які зберігали за температури від 0 С до 20 С не більше ніж 25 діб, не враховуючи дня знесення.

Звертаємо увагу, що заборонено мити, обробляти мийними засобами або очищувати іншим способом яйця, які закладають у холодильник для зберігання.

Водночас, перед споживанням, яйця слід ретельно вимити.

Тож, загальний термін зберігання яєць (за температури від 0 С до 20 С) не повинен перевищувати 25 діб.

Водночас нагадуємо, що купувати харчові продукти варто тільки в офіційних місцях торгівлі - на агропродовольчих ринках або в торговельних закладах.