⇒ Попередня

Новини

12 січня 2022

Завершився перехідний період з оновлення системи закупівель та освоєння нових технологічних карт для шкільного харчування

1 січня 2022 року завершився перехідний період з оновлення системи закупівель та освоєння нових технологічних карт.

Оновлене меню для шкільних їдалень включає в себе 160 страв. У ньому обмежено кількість солі та цукру, жирів рослинного й тваринного походження та субпродуктів. Збільшено кількість споживання молока та кисломолочних продуктів, м’яса, риби, свіжих овочів і фруктів.

Усі шкільні заклади з 1 січня 2022 року зобов’язані:
•    зменшити кількість цукру у 2-2,5 рази – до 7,5 г на один прийом їжі;
•    збільшити кількість фруктів до 100 г на один прийом їжі;
•    зменшити кількість хліба на 1 прийом їжі з 60-80 г до 30-50 г;
•    збільшити кількість м’яса птиці (протягом п’ятиденного робочого тижня при одноразовому харчуванні забезпечити дві порції м’яса по 70 г, 100 г або 120 г кожна, залежно від віку дітей);
•    збільшити кількість молочних продуктів при формуванні меню.

Особливості продуктів:
•    приблизно 75% продуктів у їдальнях мають бути рослинного походження: овочі, салати, злакові, фрукти та ягоди;